Träningsläger för viljan

Just nu läser du det här, fokuserar, tar in och upplever det som står på dessa rader. 
Väldigt många psykologier, däribland psykosyntes, har en förkärlek till här och nu, mindfullness, eller medveten närvaro. Att helt enkelt vara i nuet. Den andra centrala funktionen i psykosyntes är viljan. Förmågan att vara och verka i tidsaxeln. Viljan tvinnar sin tråd i tidens dimension. Medvetenheten verkar i nuet.

Lika viktigt som att öva på sin medvetna närvaro, är att öva viljan. Viljan som förmåga att skapa en rörelse över tid. Att exempelvis planera, överväga, ta beslut, agera och hålla i. Varje dag i resten av ditt liv. För några av oss är det här den stora utmaningen: att vara regelbunden och envis. Att göra det vi lovat oss själva varje dag. Som tur är går viljan att träna. Precis som allt annat.

Välkommen på viljeträning