En hemlighet

Kanske beror allt på hur vi väljer att se på saker? 

Att vi konstruerar vår verklighet med hjälp av alla våra inre röster. –” Det var bra”, - ”Nu var du inte bra”, –” Det där borde du slutat med för länge sedan”, – "Hon där borta är ju inte riktigt klok", -”Jag är rätt bra ändå...”

Våra olika, så kallade delpersonligheter krigar sinsemellan och tar olika positioner inuti oss. Allt för att vi skall få oss själva att må bra i slutändan. Freud hade bara delvis rätt när han sa att våra psykiska försvarsmekanismer är till för att skydda oss mot inre smärta. Dessa krafter är ju även till för att göra allt de kan för att bygga upp ett ”jag” som vi är nöjda med. Någon att visa upp för oss själva så vi kan vara stolta. Vi vill helt enkelt må bra med oss själva.

Så hemligheten är ganska enkel, det mesta av dina utmaningar kommer från det som du anser vara dina starka sidor. Det du gör för mycket av eller överdriver. Börja leta där, så kanske du möter dig själv på nytt. För innerst inne är det väl det vi längtar efter? Att möta oss själva som vi egentligen är.