Vågar du tro?

Nu menar jag inte tro på någon eller något, utan på dig själv. Det finns ju så många frågor som vetenskapen inte kan svara på åt dig ännu. Eller kanske aldrig kommer att kunna svara på? Så när andra inte kan svara åt dig, vad skall du då tro?

Är världen ond eller god? Har ditt liv en mening? Står du och jag i själslig förbindelse med varandra? Beror ditt liv på ödet eller slumpen? Hur mycket kan du egentligen själv välja i ditt liv? Har du en själsfrände där ute? Blir universum mer medvetet med tiden och är du en del av den processen? Kan du utveckla din egen potential och finns det ens en sådan potential? Om du utvecklas bidrar du då till historien och kollektivets utveckling?

Om du nu vill försöka tro, varifrån skall då svaren komma? Inifrån dig själv, uppifrån eller underifrån? Eller tror du på symboliska svar från omvärlden? Eller finns dina svar i dialog med andra? Måste du förresten tro? Kan du inte bara strunta i frågorna och ta dagen som den kommer? Kanske är det vad du tror på?

Vad du än tror om den här krönikan, är du välkommen till oss på HumaNova för att undersöka vad du tror på. Ett av HumaNovas syften är att du ska få möjlighet att själv undersöka var du står. Först när vi vet var vi står kan vi börja vår vandring. En vandring som är unik för dig!

Tror du på det?